Activiteiten

 

Op de boerderij

's Avonds is er de mogelijkheid heerlijk bij het kampvuur, op ons verwarmd terras of bij de bar te zitten. Voor de kinderen zijn er ook twee schommels en een klimtouw. Daarnaast is er een tafeltennistafel met toebehoren aanwezig.

Het is ook mogelijk om de cursusruimte en de accommodatie te huren. Neem hiervoor even contact op met ons.

Zwemmen

Op 8 km afstand van de boerderij kunt u in een bosmeertje zwemmen of op 22 km afstand kunt u bij Lac du Bouzey zwemmen met ook waterfietsen en restaurants op locatie. In de directe omgeving van de boerderij zijn ook glooiende beekjes en watervallen.

Wandelen

Vanuit de boerderij zijn er korte en lange uitgezette wandelingen. Op deze pagina vindt u hier meer informatie over. Daarnaast is er een wandelexcursie in de Wolvenvallei onder leiding van een natuurgids. Reservering kan bij de receptie.

Chi Kung en wandelarrangement

7 dagen (dus 6 nachten) van zondag 23 juni 2019 tot en met zaterdag 29 juni 2019 met volpension.

Prijzen:
Gedeelde kamer: €403,00
Eenpersoons kamer: €478,00
Huurcaravan: €444,00
Tentplaats: €310,00
Caravanplaats: €323,50

Volpension houdt in ontbijt, lunchpakket, driegangendiner, koffie/thee en een lakenpakket.

Klik hier voor de informatiebrochure.

Fietsroutes

Ontdek het erfgoed van het hart van de Vogezen. Vanuit het departement de Vogezen heeft de afdeling toerisme 73 km fietsroutes uitgezet op oude wegen langs het Canal de l’Est. Dit kanaal van de Vogezen is een zijtak, die de Moesel met de Saone verbindt, waardoor een zodanig netwerk van rivieren ontstaat, die naar de Middellandse Zee en Noordzee lopen.

Dit gebied gemarkeerd door tegenstellingen, industrieën en landbouw, laat een rijk bewogen geschiedenis zien langs een draad van het water. In het hart van deze beschermde groene natuur, bieden deze fietsroutes u een prachtig gebied om te ontdekken.

Deze routes zijn autovrij en voor alle fietsen geschikt. Zij kruisen de Vogezen van noord naar zuid. De start is bij het dorp Socourt en loopt tot Montmotier. Het is een ideale tocht met veel oog voor de ruimte, rust en natuur.

Onze boerderij Entre les Sources sluit goed aan op deze routes.

Op Véloroute Charles le Téméraire kunt u meer informatie vinden.

De uitgezette mountainbike routes starten vanuit onze boerderij. Voor de geroutineerde fietser is het prachtig om de route de cretes te beklimmen in de hoge Vogezen (rondom het Gerardmeer).

Fietsarrangement

6-daags fietsarrangement (5 nachten) met volpension (ontbijt, lunch en diner)
Tarieven €... (nog niet bekend)
In samenwerking met twee andere locaties hebben we een fietsroute uitgezet. Uw bagage wordt nagebracht en alles is inclusief. U start op het ecologisch centrum Ecolonie een fietstocht in de omgeving. Op de derde dag fiets u naar onze boerderij. De vierde dag is een rondfietstocht vanuit de boerderij. De vijfde dag bevat een mooie fietstocht over het glooiende landschap naar de Manufacture (historische plaats uit 1733 die valt onder UNESCO werelderfgoed). De zesde dag wordt u opgehaald door Ecolonie voor uw terugreis.

Bezienswaardigheden

  • In Ronchamp (72km) staat de beroemde kerk van architect Le Corbusier die in 1952 deze kerk heeft gebouwd op het Zwitser en Frans grondgebied. Zeer beroemd en is een prachtig oord om te bezoeken.
  • Epinal (30km) is de hoofdstad van de Vogezen. Hier is onder andere het museum Imagerie, het Fort Uxegney kasteel en een park te vinden.
  • Vittel (30km) is een kuuroordplaats met leuke winkeltjes en een prachtig park. Daarnaast is er een adventure park te vinden voor de kinderen.
  • Lorraine is een prachtige streek in het noordoosten van Frankrijk met de hoofdstad Nancy als parel van de Art Nouveau.
  • Nancy heeft enkele belangrijke musea: museum Lorraine, museum Beaux Art, museum L'ecole en daarnaast heeft het de prachtige pleinen Place Stanislas, Place de la Carriere en Place d'Alliance.
  • De prachtige omliggende dorpen hebben rommelmarkten en vele excursies naar het erfgoed van het platteland.
  • Ecolonie is een ecologisch centrum gelegen op 7 km afstand wat een bezoek waard is. Het is een centrum met prachtige groente- en kruidentuinen.
  • Op 9 km afstand kunt u een bezoek brengen aan een geitenboerderij waar ze eigen kaas maken en verkopen in hun biologische winkel.