Activiteiten

 

Op de camping

's Avonds is er de mogelijkheid heerlijk bij het kampvuur, op ons overdekt terras te zitten. Daarnaast is er een tafeltennistafel met toebehoren aanwezig.

Het is ook mogelijk om de cursusruimte met gastenkamers te huren. Neem hiervoor even contact op met ons.

Zwemmen

Op 8 km afstand van de boerderij kunt u in een bosmeertje zwemmen of op 22 km afstand kunt u bij Lac du Bouzey zwemmen met ook waterfietsen en restaurants op locatie. In de directe omgeving van de boerderij zijn ook glooiende beekjes.

Wandelen

We hebben veel wandelroutes beschikbaar voor u, korte en lange wandelingen.  Op deze pagina vindt u hier meer informatie over.

Fietsroutes

Ontdek het erfgoed van het hart van de Vogezen. Vanuit het departement de Vogezen heeft de afdeling toerisme 73 km fietsroutes uitgezet op oude wegen langs het Canal de l’Est. Dit kanaal van de Vogezen is een zijtak, die de Moesel met de Saone verbindt, waardoor een zodanig netwerk van rivieren ontstaat, die naar de Middellandse Zee en Noordzee lopen.

Dit gebied gemarkeerd door tegenstellingen, industrieën en landbouw, laat een rijk bewogen geschiedenis zien langs een draad van het water. In het hart van deze beschermde groene natuur, bieden deze fietsroutes u een prachtig gebied om te ontdekken.

De uitgezette mountainbike routes starten vanuit onze boerderij. Voor de geroutineerde fietser is het prachtig om de route de cretes te beklimmen in de hoge Vogezen (rondom het Gerardmeer).

U kunt u fiets binnen in de schuur stallen.

Bezienswaardigheden

  • In Ronchamp (72km) staat de beroemde kerk van architect Le Corbusier die in 1952 deze kerk heeft gebouwd op het Zwitser en Frans grondgebied. Zeer beroemd en is een prachtig oord om te bezoeken.
  • Epinal (30km) is de hoofdstad van de Vogezen. Hier is onder andere het museum Imagerie, het Fort Uxegney kasteel en een park te vinden.
  • Vittel (30km) is een kuuroordplaats met leuke winkeltjes en een prachtig park. Daarnaast is er een adventure park te vinden voor de kinderen.
  • Lorraine is een prachtige streek in het noordoosten van Frankrijk met de hoofdstad Nancy als parel van de Art Nouveau.
  • Nancy heeft enkele belangrijke musea: museum Lorraine, museum Beaux Art, museum L'ecole en daarnaast heeft het de prachtige pleinen Place Stanislas, Place de la Carriere en Place d'Alliance.
  • De prachtige omliggende dorpen hebben rommelmarkten en vele excursies naar het erfgoed van het platteland.
  • Op 9 km afstand kunt u een bezoek brengen aan een geitenboerderij waar ze eigen kaas maken en verkopen in hun biologische winkel.
  • In Passavant la Rochere vindt u de glasfabriek, hier is ook een glasblazerij waar u kunt kijken en in het winkeltje kunt u mooie glazen vinden.
  • Plombiere les Bains met zijn vele balkonnnen heeft mooie terras tuinen, hier kunt u ook kuren in oude romeinse stijl.

Hier vindt u meer informatie over de Vogezen.